Prigovori korisnika na rad kablovskih operatora

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Apr.2020, 11:42

Prigovori korisnika na rad kablovskih operatora

Regulatorna agencija za elektronske komunikacije i poštanske usluge, RATEL, primila je više prigovora korisnika na postupanje kablovskih operatora SBB, Pošta Net, kao i operatora Radijus Vektor i Kopernikus tehnolodži, koji posluju pod brendom Supernova, zbog propusta prilikom menjanja uslova zaključenog ugovora sa korisnicima o sadržaju paketa televizijskih kanala i njegovog raskida.

RATEL je, kako se navodi, primio prigovore da su pomenuti operatori ukinuli iz svoje ponude >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << određene TV kanale, kao i zbog obračunavanja ugovorne kazne za prevremeni raskid ugovora, bez obzira na činjenicu što je razlog raskida izmena uslova ugovora.

Objašnjavaju da se menjanjem sadržaja paketa menjaju uslovi zaključenog ugovora, i da te promene moraju biti urađene u skladu sa članom 107. Zakona o elektronskim komunikacijama, kojim je operator obavezan da pretplatnika najmanje mesec dana unapred obavesti o nameri jednostrane izmene uslova ugovora.

Kako je saopšteno, RATEL je zbog toga uputio prijave inspekciji Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija na dalju nadležnost i postupanje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.