Pridružuju se Nebeskom štitu: Razlog – Ukrajina

Izvor: B92, 01.Jul.2023, 23:25

Pridružuju se "Nebeskom štitu": Razlog – Ukrajina

Austrija će se pridružiti evropskom sistemu protivazdušne odbrane "Nebeski štit", rekao je danas austrijski kancelar Karl Nehamer.

Prema njegovim rečima, sukob u Ukrajini i povećane pretnje su glavni razlozi zbog kojih se Austrija pridružuje ovoj inicijativi.

On je istakao da su pregovori o ulasku u "Nebeski štit" već u toku ali da učešće Beča neće uticati na neutralnost Austrije, piše RIA.

U oktobru prošle godine, Nemačka i 13 članica NATO >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << potpisali su deklaraciju o formiranju naprednog evropskog sistema protivazdušne odbrane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Nehamer: "Austrija će se pridružiti evropskom sistemu protivazdušne odbrane"

Izvor: Blic, 01.Jul.2023

Austrija će se pridružiti evropskom sistemu protivvazdušne odbrane "Nebeski štit", rekao je danas austrijski kancelar Karl Nehamer. Prema njegovim rečima, sukob u Ukrajini i povećane pretnje su glavni razlozi zbog kojih se Austrija pridružuje ovoj inicijativi.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.