Priča za laku noć u Sloveniji: Moje dve tate

Izvor: Vesti-online.com, 05.Mar.2012, 17:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Priča za laku noć u Sloveniji: Moje dve tate

Članica slovenačke koalicione Vlade Nova Slovenija pozvala je roditelje da otkažu pretplatu na popularni dečiji list "Ciciban", koji je u najnovijem broju objavio priču o sretnoj istopolnoj porodici.

Stranka, koja se oštro protivi proširenju prava homoseksualnih parova, optužila je redakciju "Cicibana" da se uključila u kampanju levice pre referenduma na kome će Slovenci odlučivati o podršci novom porodičnom zakonu koji predviđa da istopolni parovi dobiju pravo na >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << usvajanje dece iz svojih heteroseksualnih veza.

"Tako neukusna referendumska kampanja prelazi sve granice dobrog ukusa, a njome se zloupotrebljavaju čak i učenici nižih razreda osnovne škole", navela je Nova Slovenija.

Stranka, uz podršku Katoličke crkve, biračima predlaže da odbiju novi porodični zakon.

U najnovijem broju za mart "Ciciban" je u formi dečijeg zadatka, kakvu na temu `moja porodica` obično pišu polaznici nižih razreda osnovne škole, objavio imaginarnu priču devojčice Ane pod naslovom `Moja dva tate`, u kojoj se zajednica istopolnih osoba s decom predstavlja kao nešto normalno i društveno prihvatljivo.

Prema ispitivanju koje je objavilo ljubljansko "Delo", ishod referenduma koji se održava u nedelju, 25. marta, još nije izvestan.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.