Preživeo pad sa visine od 1.800 metara

Izvor: RTS, 19.Maj.2009, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preživeo pad sa visine od 1.800 metara

Britanski padobranac Džejms Buli preživeo je pad sa visine od 1.800 metara. Buli je prekasno otvorio padobran, a spasio ga je duboki sneg na koji je pao.

Britanski padobranac Džejms Buli uz mnogo sreće je uspeo da preživi pad na planinsku padinu u Rusiji sa visine od 1.800 metara.

Tridesetjednogodišnji Buli snimao je drugog padobranca za TV dokumentarac, kada je brzinom od 160 kilometara na sat udario u snežnu padinu sa jedva otvorenim padobranom.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Mladi Englez iz Tamvorta u Stafordširu trebalo je da otvori svoj padobran na partnerov znak, ali ga je ovaj dao previše kasno, ostavivši mu svega par sekundi da to učini pre udara.

Buli, poluprofesionalni padobranac, završio je sa povređenom kičmom i jednim plućnim krilom, nekoliko polomljenih rebara i zuba.

Nakon nesreće, prenet je u bolnicu u Moskvi, a zatim je avionom prebačen u Veliku Britaniju gde se oporavlja.

Uspeo je da preživi samo zato što je upao u dubok sneg.

U izjavi za londonski tabloid "San", rekao je da je imao osećaj da ga je pregazio kamion u punoj brzini.

"Vrištao sam od bolova i iskašljavao krv. Bio sam veoma zabrinut oko unutrašnjih povreda i da ću možda umreti", rekao je Džejms.

"Već sam se spremao da nekom kažem svoje poslednju želju."

"Ljudi to stalno govore, ali ja se zaista osećam kao najsrećniji čovek na svetu", dodao je Buli.

Snimak celog događaja postavljen je na Internet.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.