Preživeo pad sa 1.200 metara

Izvor: Vesti-online.com, 11.Okt.2012, 21:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preživeo pad sa 1.200 metara

Gimnastičar i BASE skakač iz Norveške hteo je da izvede neobičnu tačku: nekoliko okreta na horizontalnoj gimnastičarskoj šipci i to na ivici provalije, kada mu se dogodio neverovatan peh. Šipka je pukla i on je poleteo u provaliju.

Da je glavom pogodio stenu, samo bi se survao u liticu  

Ričard Henriksen, otac petoro dece, izvodio je prvu rotaciju oko metalne šipke na litici kada se ona iznenada otkačila i pala. Budući da je njegove vratolomije uživo >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << prenosila norveška NRK televizija, cela zemlja imala je priliku da vidi kako Henriksen pada glavom nadole u provaliju duboku 1.200 metara.

 

U najblaže rečeno srećnom razvoju događaja, Henriksen je promašio najbližu stenu i uspeo na vreme da otvori padobran.

 

BASE je akronim za četiri kategorije skokova sa fiksiranih površina: Buildings (zgrada), Antennas (antena), Spans (mostova) i Earth (litica). Završavaju se otvaranjem padobrana.

 

Pogledajte kako je izgledao Henriksenov skok.

 

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.