Izvor: 24sata, 21.Nov.2008, 02:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preživela bez srca 118 dana

Nekim čudom, D’Žana Simons (14) je četiri meseca živela bez srca, a u isto vreme hodala, jela i imala jaku volju da to prebrodi. Preživljavala je na specijalno napravljenoj veštačkoj pumpi 118 dana dok je čekala na transplantaciju srca koja bi joj spasla život. Ova tinejdžerka iz Južne Karoline konačno je dobila novo srce i juče napustila bolnicu u Majamiju.

Nastavak na 24sata...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Američka tinejdžerka preživela 118 dana bez srca

Izvor: Blic, 20.Nov.2008, 18:37

D'Zana Simons, tinejdžerka iz Južne Karoline, preživela je skoro četiri meseca bez srca, zahvaljujući veštačkom srcu koje joj je bilo ugrađeno do transplantacije, javio je Rojters.....Lekari iz Majamija rekli su da su bili upoznati sa drugim slučajem, kada je odrasla osoba u Nemačkoj održavana...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 24sata. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 24sata. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.