Prevrnuo se čamac sa migrantima, najmanje 17 mrtvih VIDEO

Izvor: B92, 24.Jul.2023, 17:21

Prevrnuo se čamac sa migrantima, najmanje 17 mrtvih VIDEO

Najmanje 17 ljudi, verovato migranata, utopilo se kada im se čamac prevrnuo u blizini obala kod glavnog grada Senegala, Dakara.

Tela su otkrili pripadnici vojne mornarice rano ujutro i veruje se da su u pitanju migranti, zbog vrste čamca u kojem su bili, rekla je Ndeje Top Gaj, predsednica opštine u Dakaru, gde su tela i pronađena, preneo je AP.

"Zbog veličine i oblika, znamo da je to dugačak drveni čamac", rekla je Gaj.

Tragedije migranata su postale >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sve češće u Senegalu, dodala je.

"Ovo nije prvi put, desilo se ko zna koji put. Vlada mora da usvoji kontramere", poručila je Gaj.

Još se ne zna odakle su ljudi došli, koje su nacionalosti i gde su išli.

U poslednje vreme, Kanarska ostrva su bila jedna od glavnih lokacija za ljude koji žele da stignu do Španije, a najveći broj migranata stigao je 2020. godine, kada je ih je došlo 23.000, pokazuju podaci španskog ministarstva policije.

Čamci uglavnom dolaze iz Maroka, Zapadne Sahare i Mauritanije, a manje iz Senegala, sve donedavno, kada je primećen porast dolazaka iz Senegala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.