Prevrnuo se autobus, 17 povređeno

Izvor: B92, 24.Nov.2013, 19:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prevrnuo se autobus, 17 povređeno

Mionica -- Sedamnaest putnika je teže i lakše povređeno večeras kada se u selu Radobić, kod Mionice, prevrnuo autobus "Niš ekspresa", potvrđeno je agenciji Beta.

Autobus je saobraćao na liniji Šabac-Valjevo-Niš, a nesreća se dogodila oko 18 sati, na krivini kod Ćukovića kuća.

Prema svedočenju putnika, među kojima je bilo i valjevskih studenata, autobus je prebrzo ušao u krivinu i izleteo sa puta, pa se prevrnuo dva puta.

Povređeni putnici tvrde da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su "izletali kroz prozor".

Njih 16 je smešteno u valjevskoj bolnici, dve žene su teže povređene, ali niko nije životno ugrožen. Pomoć su im na licu mesta ukazale tri ekipe hitne pomoći iz Valjeva i Mionice.

Jedan povređeni putnik odvezen je u Čačak, a dvojica vozača autobusa, koji su takođe povređeni, odbili su prebacivanje u valjevsku bolnicu i ostali su na mesu udesa u Radobiću.

U krivini kod Ćukovića kuća, na putu Divci-Mionica-Ljig, ranije su se često dešavale saobraćajne nesreće, ali je kolovoz nivelisan prilikom temeljne rekonstrukcije puta pre nekoliko godina.

Troje zadržano na bolničkom lečenju

Od 17 povređenih koliko je primljeno u valjevsku bolnicu, njih troje je zadržano.

Kako je agenciji Beta rečeno u toj zdravstvenoj ustanovi, dvoje dece je lakše povređeno i ona su zadržana radi opservacije njhihovog zdravstvenog stanja, dok je jedna žena zbog težih povreda smeštena na Odeljenju poluintenzivne nege.

Ostali povređeni su posle pregleda pušteni na kućnu negu. Jedan od povređenih putnika je iz Radobića odvezen u Čačak, a dvojica vozača autobusa odbili su pregled u bolnici kako bi prisustvovali uviđaju policije i nadležnih pravosudnih organa.

Kako je novinarima večeras rečeno u saobraćajnoj policiji, urađen je alko-test, koji je pokazao da vozači nisu konzumirali alkohol. Uzroci udesa se ispituju, a u trenutku izletanja i prvrtanja autobusa kolovoz je bio klizav.

Autobus "Niš ekspresa" saobraćao je na liniji Šabac-Valjevo-Niš, iz Valjeva je pošao iza 17 sati, a do Radobića treba mu oko pola sata. Krivina kod Chukovića kuća, iz koje je autobus izleteo u vrbljak pored rečice Lepenice, nekada je bila "krivina smrti".

Pre nekoliko godina, prilikom rekonstrukcije puta Divci-Mionica-Ljig, ta krivina je korigovana i od tada su nesreće, pogotovo sa težim posledicama, bile retke.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Autobus "Nišekspresa" se prevrnuo kod Valjeva

Izvor: JužneVesti.com, 24.Nov.2013

Najmanje 17 putnika je povređeno u saobraćajnoj nezgodi koja se oko 18 sati dogodila na putu između Mionice i Valjeva. Niko nije životno ugrožen.

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.