Prevrnulo se vozilo hitne pomoći

Izvor: RTS, 28.Mar.2009, 23:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prevrnulo se vozilo hitne pomoći

Tri osobe su lakše, a jedna teško povređena kada se vozilo hitne pomoći koje je prevozilo pacijenta u Beograd prevrnulo nedaleko od Kragujevca.

Vozilo hitne pomoći, koje je prevozilo pacijenta iz Kliničkog centra u Kragujevcu za Beograd prevrnulo se tokom preticanja na auto-putu Kragujevac - Batočina - Lapovo kod mesta Gornja Batočina (ranije - Turčin).

Pretpostavlja se da je vozač saniteta, zbog neprilagođene brzine, izgubio kontrolu nad vozilom, koje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << se zatim više puta prevrnulo.

Svi povređeni putnici, odmah su prebačeni u Klinički centar u Kragujevcu. Vozač, pacijent i medicinski tehničar, zadobili su lakše povrede i posle ukazane pomoći u Urgentnom centru, smešteni su na druga odeljenja.

Doktorka koja je pratila pacijenta operisana je u Urgentnom centru  i nije u životnoj opasnosti, izjavio je za RTS doktor Miroslav Vujadinović.

"Do nesreće je došlo kada su  sanitetsko vozilo i autobus istovremeno krenuli u preticanje. Deo puta na kom se nesreća dogodila je sužen, što je najverovatnije razlog prevrtanja vozila Kliničkog centra", rekao je istražni sudija Opštinskog suda u Batočini Miroslav Lepojević. 

Vozilo  Hitne pomoći Kliničkog centra u Kragujevcu, prevozilo je pacijenta na lečenje u Beograd.  

Inače, mesto na kome se nesreća dogodila dvadesetak kilometara od Kragujevca, označeno je kao crna tačka, jer se na tom delu puta često događaju saobraćajne nesreće.

Saobraćaj na tom delu puta bio je u prekidi dva sata.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.