Prevrnula se cisterna kod Zaječara

Izvor: RTS, 29.Mar.2009, 15:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prevrnula se cisterna kod Zaječara

Prevrnuta cisterna sa benzinom na putu Zaječar - Negotin kod Koprivnice dizalicom podignuta i uklonjena. Benzin pretočen u drugu praznu cisternu. Prevoznik angažovao specijalizovanu ekipu koja će sanirati kontaminirano zemljište. Saobraćaj normalizovan.

Iz cisterene koja se noćas prevrnula na putu Zaječar-Negotin iscurelo je oko 500 litara benzina. Prevoznik je angažovao specijalizovanu ekipu koja će sanirati kontaminirano zemljište.

Cisterna >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je dizalicom podignuta i uklonjena. Benzin je pretočen u drugu praznu cisternu, dok je prevrnuta odvezena do Zaječara, saopštilo je Ministarstvo životne sredine i prostornog planiranja.

Navodi se da je intenzitet curenja benzina na zatvorenom poklopcu bio slab, ali je zbog smanjenja rizika od požara ekipa protivpožarne policije posipala penu za gašenje požara.

Na lice mesta odmah je izašla Republička inspekcija za zaštitu životne sredine, Odsek za postupanje u slučaju hemijskog udesa, kao i ekipa Zavoda za javno zdravlje Zaječar.

Republička inspekcija za zaštitu životne sredine utvrdila je da je noćas, na putu M-25 Zaječar-Negotin kod mesta Koprivnica, došlo do saobraćajnog udesa i prevrtanja cisterne koja je prevozila benzin. 

Cisterna se kretala od skladišta Lukoil-Beopetrola u Jagodini ka Negotinu.

Branislav Marić, komandir Vatrogasne čete Zaječar, rekao je da je mesto događaja bezbedno, i da nema opasnosti od varničenja.

"Vozač cisterne je lakše povređen", izjavio je Tanjugu načelnik sektora MUP-a Srbije za zaštitu i spašavanje Predrag Marić.

Marić je istakao da prevrtanje cisterne sa benzinom nije izazvalo nikakve teže posledice, već je samo manja količina benzina iscurela, a na mestu prevrtanja sve vreme su bile vatrogasno-spasilačke jedinice.

Saobraćaj na deonici puta Koprivnica-Salaš do podne je bio u prekidu, a vozila su se usmeravala na alternativni pravac.
Pogledaj vesti o: Autoput

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.