Prevod Dejtonskog sporazuma za petnaestak dana

Izvor: Vesti-online.com, 16.Maj.2010, 23:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prevod Dejtonskog sporazuma za petnaestak dana

Šef kluba poslanika Stranke nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) u Parlamentu BiH Drago Kalabić izjavio je da je potpisan ugovor sa Udruženjem sudskih tumača i prevodilaca RS, koji su se obavezali da će prevesti Dejtonski mirovni sporazum i da se očekuje da će prevod biti završen za petnaestak dana.

Kalabić je u izjavi "Glasu Srpske", u broju od ponedeljka, rekao da će troškove prevoda Dejtonskog mirovnog sporazuma snositi SNSD.

"To će biti naš poklon institucijama >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << BiH, jer očigledno je da u BiH nije bilo volje da se dođe do validnog prevoda Dejtonskog sporazuma, odnosno Ustava BiH. Mi smo bili ti koji smo inicirali da se kopija originala Dejtonskog sporazuma dostavi iz Francuske u BiH", rekao je Kalabić.

On je podsetio da je to urađeno jer je primerak ovog važnog dokumenta nestao iz institucija BiH. Napomenuo je da je to urađeno, jer je primerak ovog važnog dokumenta nestao iz institucija BiH.

"Kada bude preveden, Dejtonski sporazum biće upućen u parlamentarnu proceduru Parlamentu BiH, koji će ga verifikovati jer do sada se ni taj posao u BiH nije obavio", rekao je Kalabić.

Da je originalni primerak Dejtonskog mirovnog sporazuma koji je bio u posedu BiH izgubljen, saznalo se u februaru 2008. godine. Francuska, gde je pohranjen originalan tekst Dejtonskog sporazuma, na zahtev Parlamenta BiH, poslala je overenu kopiju.

Dejtonski sporzum donet je u novembru 1995. godine, dok je njegovo potpisivanje organizovano u decembru u Parizu iste godine.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Prevod Dejtonskog sporazuma za dve nedelje

Izvor: Mondo, 16.Maj.2010

Drago Kalabić iz Stranke nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) izjavio je da će Udruženje sudskih tumača i prevodilaca RS prevesti Dejtonski mirovni sporazum i da se očekuje da će prevod biti završen za petnaestak dana.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.