Previše tenzija i previše loših odnosa, Srbija i Crna Gora moraju imati dobrosusedske odnose

Izvor: B92, 04.Maj.2021, 18:00

"Previše tenzija i previše loših odnosa, Srbija i Crna Gora moraju imati dobrosusedske odnose"

Evropski komesar za proširenje Oliver Varhelji izjavio je danas u Podgorici da Crna Gora i Srbija treba da imaju dobre odnose.

Kako prenose Vijesti, on na konferenciji za novinare s premijerom Zdravkom Krivokapićem nije želeo da komentariše odluku crnogorske vlade da ne povuče odluku o proglašenju ambasadora Srbije Vladimira Božovića personom non grata.

Odgovarajući na pitanje kako komentariše navodno mešanje Srbije u unutrašnje stvari Crne Gore i da li je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << to prihvatljivo za EK, kazao je da nikad ne bi ohrabrio neku zemlju Zapadnog Balkana da se meša u unutrašnje stvari druge.

"Na Zapadnom Balkanu smo videli previše tenzija i previše loših odnosa. Moramo imati dobrosusedske odnose. Srbija i Crna Gora su susedi", naveo je Varhelji.

Objasnio je da je njegova poruka na Tviteru da kada je Srbija povukla odluku o proglašenju ambasadora Crne Gore personom non grata, da to učini i Crna Gora, bila u cilju smirivanja tenzija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.