Preventivni pregledi zaposlenih na Pravnom fakultetu (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 02.Apr.2015, 11:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preventivni pregledi zaposlenih na Pravnom fakultetu (VIDEO)

Lekari Doma zdravlja obavili su preventivne preglede zaposlenih na Pravnom fakultetu. Ova akcija omogućava ljudima koji nemaju mnogo vremena da se posvete svom zdravlju da na vreme otkriju bolest, kaže dr Danijela Cvetković.
Zaposleni na Pravnom fakultetu mogli su da provere nivo šećera, krvni pritisak i masnoću u telu, da obave skrining na depresiju, kardio-vaskularne bolesti, posavetuju se o prestanku pušenja, a lekari Doma zdravlja su ženama objašnjavali kako da obavljaju >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << samopregled dojki. Ovakve akcije mobilna jedinica Preventivnog centra Doma zdravlja spovodi jednom nedeljno u različitim radnim organizacijama, kako bi omogućila zaposlenima, koji nemaju vremena za odlazak lekaru, da na vreme otkriju neko oboljenje.
Ministarstvo zdravlja je u obavezan pregled jedanput godišnje uvrstilo i skrinig na depresiju, koji je ranije obavljan jednom u tri godine. Ova bolest je sve češća kod žena koje su socijalno ugrožene, upozoravaju lekari.

Nastavak na NTV.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.