Pretukao je bivseg decka svoje devojke a sudija mu je dao da bira kaznu. Necete verovati sta je odabrao

Izvor: medio.rs, 16.Avg.2015, 19:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pretukao je bivseg decka svoje devojke a sudija mu je dao da bira kaznu. Necete verovati sta je odabrao

On je ovu odluku doneo kako ne bi izgubio posao

Sudija Rendal Rodžers iz Teksasa dao je neobičan izbor optuženiku: ili se ženi ili ideš pravo u zatvor.

Na suđenju, koje je održano prošlog meseca, Rodžers je 21-godišnjem Džostenu Bandiju dao 30 dana da se oženi Elizabetom Džejms (19) ili da odleži 15 dana u zatvoru zbog tuče.

Džosten je priznao na sudu da je dva puta udario pesnicom u glavu Elizabetinog bivšeg dečka “zbog izgovorenih uvreda >> Pročitaj celu vest na sajtu medio.rs << na njen račun”.

Sudija Rodžers je, takođe, naredio mladiću da 25 puta dnevno pročita jedan stih iz Biblije. Ne želeći da izgubi posao odlaskom uzatvor, Džosten je pristao na ekspresno venčanje.

Foto-ilustracija: FreeDigitalPhotos/Naypong

Pravni stručnjaci, međutim, osporili su valjanost sudske odluke. Fondacija Freedom From Religion, koja zastupa odvojenost crkve od države, najavila je tužbu protiv sudije.

– Prisiljavanje para na venčanje je nezakonito i presuda bi bila srušena na višem sudu – navode advokati ove organizacije.

– Ovo liči na nekadašnja “venčanja pod pretnjom sačmarice” – istakli su oni.

Nastavak na medio.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta medio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta medio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.