Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Maj.2008, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pretučenu učenicu profesor izbacio iz škole

UŽICE - Učenicu sedmog razreda osnovne škole "Dušan Jerković" u Užicu V.M., pretukle su dve devojčice i jedan dečak, učenici iste škole, a nastavnik kome se požalila nije reagovao, piše list "Blic" u današnjem izdanju.

Kako list navodi, V.M. su preksinoć u školskom dvorištu a zatim u obližnjoj ulici, pretukle dve učenice šestog razreda i jedan osmak.

"Bez ikakvog povoda skočile su na mene i počele pesnicama da me tuku. Ispred >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << škole je bilo tridesetak đaka, a među njima najviše dece iz mog razreda, koji su sve posmatrali i navijali", rekla je V.M za "Blic", dodajući da je ipak uspela da pobegne i uleti u školu.

Prema njenim rečima, u hodniku je srela nastavnika fizičkog faspitanja i ispričala mu šta se desilo, a on joj je odgovorio: "Tuci i ti njih!"

"Rekao je i da odmah izađem iz škole, jer mora da zaključa vrata", istakla je ona.

Ostali učenici navijali i snimali

Nakon što je izašla iz škole, V.M. je krenula kući ali su je na sto metara od škole čekale iste dve devojčice i grupa dece koja je posmatrala tuču.

"Ponovo su nasrnule na mene i još žešće nastavile da me biju pesnicama u glavu. Drugi đaci su stajali okolo i navijali. U jednom trenutku sam osetila jak udarac nogom u leđa. Dok su me udarali, videla sam da jedan dečak drži mobilni telefon uperen prema nama, pa pretpostavljam da je snimao tuču", navela je pretučena devojčica.

Nadležni u školi - „bez komentara"

Kada je ponovo uspela da pobegne, krenula je u školu i tamo opet srela nastavnika fizičkog kome je sve ispričala a koji joj je ovog puta rekao da sve to "sutra prijavi direktoru".

Lekari su, nakon incidenta, konstatovali kontuziju trbušne duplje zbog čega je devojčica povraćala krv.

"Blic" navodi da niko od nadležnih u školi nije želeo da komentariše događaj i dodaje da je policija saslušala nekoliko očevidaca i vinovnike tuče i da je izveštaj prosledila Okružnom tužilaštvu u Užicu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.