Izvor: B92, 15.Jun.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pretres kod Župljaninovih rođaka

Banjaluka -- Policija u Banjaluci pretresla stambene prostorije Jugoslava Bubića i Željke Jandrić, bliskih rođaka Stojana župljanina

Pripadnici Jedinice policije Republike Srpske za posebne istrage iz prostorija Jugoslava Bubića i njegove sestre Željke Jandrić, osumnjičenih da pomažu u skrivanju haškog optuženika Stojana Župljanina, odneli su dokumentaciju koja će biti prosleđena Sudu Bosne i Hercegovine.

Portparolka MUP-a RS Tamara Despenić je navela >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da su iz stanova pomenutih uzeti računari, fotografije sa Župljaninom i video kasete.

Jugoslav Bubić i Željka Jandrić su bliski Župljaninovi rođaci, a pretres je izvršen po nalogu Suda BiH u cilju nalaženja predmeta, tragova i dokaza koji bi doveli do otkrivanja lokacije na kojoj se nalazi haški optuženik Stojan Župljanin.

Stojan Župljanin je tokom rata bio načelnik Centra Javne bezbednosti Banjaluka, a Haški tribunal optužio ga je za ratne zločine nad nesrpskim stanovništvom na području Bosanske Krajine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.