Izvor: B92, 29.Jun.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pretres Karadžićeve kuće na Palama

Pale -- Pripadnici snaga NATO-a i Evropske unije (Eufor) pretresli su kuću haškog optuženika Radovana Karadžića na Palama.

"Cilj je bio da se dođe do informacija koje bi Haškom tribunalu pomogle u potrazi i hvatanju optuženih za ratne zločine", izjavio je portparol Eufora Nil Matjeson. Portparol NATO-a Derek Čapel je precizirao da je ta akcija izvršena u saradnji sa Haškim tribunalom u okviru nastojanja da se otkrije mreža podrške Karadžiću i mesto gde se on krije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Tridesetak vozila NATO-a bilo je parkirano ispred kuće Ljiljane Karadžić, supruge haškog begunca.

Haški tribunal već 12 godina traga za bivšim političkim i vojnim liderima bosanskih Srba Radovanom Karadžićem i Ratkom Mladićem optuženim za genocid u Bosni, posebno zbog učešća u ubistvu oko 8.000 srebreničkih Muslimana, u julu 1995. godine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.