Pretnje zaposlenima u Jasenovcu

Izvor: B92, 01.Dec.2013, 16:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pretnje zaposlenima u "Jasenovcu"

Zagreb -- Direktorki Spomen parka Jasenovac Nataši Jovičić i zaposlenima jutros je, nakon što su osudili nacionalističke ispade u Hrvatskoj, stigao preteći mejl.

U njemu su se nalazile slika metka i anonimnom porukom kojom su prozvani kao antihrvati i izdajnici, preneo je zagrebački portal Index.hr.

"To je otvoreni poziv na likvidaciju ne samo nas nego i svih koji misle slično. Dakle i vlade, predsednika republike, većine političkih stranaka", izjavila je Hini Jovičićeva.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Preteću anonimnu elektronsku poruku dobili su, osim direktorke i svih četvero kustosa Spomen područja i šefica računovdstva, rekla je ona.

Osim toga, rekla je Jovičić, na zvaničnu adresu stigao je i meil sa potpisom čelnika Hrvatske čiste stranke prava (HČSP) Josipa Miljka na kojoj je pisalo:”Vi širite četničku propaganda”.

"Takvi kao vi su samo ostaci ostataka truleži na hrvatskom nacionalnom tkivu i osuđeni ste na izumiranje i ludilo u koje vas vodi nezajažljiva i bolesna mržnja", navodi se u elektronskoj poruci s Miljkovim potisom i ustaškim pozdravom “za dom spremni”.

Zaposleni u Spomen području Jasenovac su pretnje prijavili kriminalističkkoj policiji, ali i predsedniku Hrvatske Ivi Josipoviću i drugim nadležnim institucijama.

Policija, kako se navodi, već sprovodi uviđaj.

Spomen područje Jasenovac izgrađeno je na području bivšeg ustaškog logora iz Drugog svetskog rata, uz Mermorijalni muzej. Tamo deluje i obrazovni centar čiji je cilj ukazivanje na nužnost poštovanja različitosti među ljudima.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.