Pretnje novinarima televizije N1

Izvor: B92, 05.Feb.2019, 12:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pretnje novinarima televizije N1

Zaposleni na N1 dobili su pismo sa pretnjama smrću njima i njihovim porodicima zbog, kako navodi ta regionalna televizija, izveštavanja o protestima u Srbiji.

U pismu je i pretnja da će zgrada televizije N1 biti dignuta u vazduh.

N1 navodi da su pretnje prijavljene policiji.

Pošiljalac se potpisao kao Beogradski veterani ratova 1999. godine, a u pismu je, pored pretnji, bila i članska knjižica Saveza ratnih veterana Srbije.

Predsednik tog udruženja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Željko Vukelić kaže za N1 da oni ne stoje iza poslatih poruka i da žele da policija ispita ceo slučaj.

Udruženje novinara Srbije (UNS) osudilo je pretnje redakciji televizije N1 i zatražilo od policije i tužilaštva hitnu istragu tog slučaja.

"UNS podseća da je, prema odredbama Krivičnog zakonika, za ugrožavanje sigurnosti pretnjom osobama koje obavljaju posao od javnog značaja informisanjem, predviđena zatvorska kazna od šest meseci do pet godina zatvora.

UNS očekuje da odgovorni za ove pretnje u skladu sa tim budu i kažnjeni", navodi se u saopštenju.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.