Pretnje bombama pred izbore: Država ugrožena

Izvor: B92, 28.Mar.2023, 23:34

Pretnje bombama pred izbore: Država ugrožena

Desetine škola i poslovnih univerziteta u Sofiji zatvoreno je danas zbog pretnji bombama, samo pet dana pre održavanja parlamentarnih izbora u zemlji.

Tužioci u bugarskoj metropoli saopštili su da su pokrenuli istragu o "krivičnim delima protiv republike".

U policijskom uviđaju nisu pronađene eksplozivne naprave u školama koje od ponedeljka dobijaju pretnje mejlom ili telefonom.

Vršilac dužnosti ministra unutrašnjih poslova Ivan Demerdžijev rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je da su vlasti delovale pod pretpostavkom da su pretnje deo „hibridnih napada“ koji bi na neki način mogli da budu povezani sa Rusijom.

Bugarska se obratila istražnim organima u Evropi i SAD za pomoć u pronalaženju imejlova, rekao je Demerdžijev. Mnoga biračka mesta na izborima u nedelju biće smeštena u školama širom zemlje.

Demerdžijev je rekao da će izbori biti prekinuti samo u slučaju realne pretnje. On je naglasio da do sada nije proizašla realna pretnja iz dobijenih informacija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.