Pretnja TV N1: Uhapšen osumnjičeni, pritvor 48 sati

Izvor: Mondo, 05.Feb.2019, 23:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pretnja TV N1: Uhapšen osumnjičeni, pritvor 48 sati

Efikasnom akcijom policije i Trećeg tužilastva pronađeno je i uhapšeno lice osumnjičeno za pretnje upućene pismom zaposlenima televizije N1.

Foto: MONDO/Mario Milojević - ilustracija

Po nalogu Trećeg osnovnog tužilaštva osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati, rekao je Tanjugu portparol tužilaštva Ivan Marković.

U tom roku će osumnjičeni biti priveden u tužilaštvo na saslušanje, nakon čega će biti odlučeno o daljim koracima. >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<

Redakcija TV N1 u Beogradu dobila je 4. februara pismo u kojem se preti da će nastradati novinari te televizije i njihove porodice, a da će zgrada N1 biti dignuta u vazduh.

Prete N1: "Zgrada će biti dignuta u vazduh"

Pošiljalac se potpisao kao Beogradski veterani ratova 1999. godine, a u pismu je, pored pretnji, bila i članska knjižica Saveza ratnih veterana Srbije.

Predsednik tog udruženja Željko Vukelić kaže za N1 da oni ne stoje iza poslatih poruka i da žele da policija ispita ceo slučaj.

Predstavnik Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) Harlem Desir osudio je danas više pretnji upućenih novinarima televizije N1 u Srbiji, i pozvao srpske vlasti da pod hitno identifikuju i kazne odgovorne.

"Crtanje mete i napad na novinare zbog njihovog rada je napad na slobodu izražavanja koja je temeljno ljudsko pravo. Pozivam srpske vlasti da učine sve što je u njihovoj moći da identifikuju i kazne one koji su odgovorni za pretnje N1 televiziji i da obezbede da novinari mogu da obavljaju svoje profesionalne aktivnosti bez zastrašivanja ili pretnji", poručio je Desir.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uhapšen osumnjičeni za prijetnje zaposlenima TV N1

Izvor: Nezavisne Novine, 05.Feb.2019

BEOGRAD - Efikasnom akcijom policije i Trećeg tužilastva pronađeno je i uhapšeno lice osumnjičeno za prijetnje upućene pismom zaposlenima televizije N1.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Uhapšen osumnjičeni za pretnje zaposlenima TV N1

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Feb.2019

Efikasnom akcijom policije i Trećeg tužilastva pronađeno je i uhapšeno lice osumnjičeno za pretnje upućene pismom zaposlenima televizije N1...Po nalogu Trećeg osnovnog tužilaštva osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati, rekao je portparol tužilaštva Ivan Marković...U tom roku...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.