Pretnja: Posledice su užasne, razorne

Izvor: B92, 02.Avg.2023, 10:41

Pretnja: Posledice su užasne, razorne

Španska meteorološka služba saopštila je da bi Španiju ovog leta mogli da pogode uragani i da bi posledice mogle da budu razorne, prenosi "Juro vikli njuz".

Španija je usred sezone uragana.

Svake godine, od 1. juna do 30. novembra, zemlju pustoše uragani. Meteorolozi su zabrinuti da bi porast temperature mogao da utiče na stvaranje uragana u Atlantskom okeanu, izazivajući povećan rizik.

U narednim nedeljama, vremenske prilike u Španiji biće spremne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za uragan koji bi mogao ozbiljno da promeni vremenske prilike u zemlji.

Tokom istorije, Španiju nije pogodilo mnogo uragana, međutim, nedavni porast temperature mora povećava rizik od ove meteorološke pojave.

Prema podacima Evropske službe za klimatske promene Kopernikus (C3S), 24. jula zabeležena je temperatura mora od 28,4 stepena Celzijusa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Španija: Temperatura mora povećava rizik od pojave uragana

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Avg.2023

Španska meteorološka agencija objavila je predviđanje da bi Španiju ovog leta mogli pogoditi uragani, čije bi posledice mogle biti razorne.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.