Pretežno vedro, nema gužve na putevima

Izvor: RTS, 17.Jan.2010, 10:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pretežno vedro, nema gužve na putevima

U većem delu Republike vedro, mestimično vlažni kolovozi. Na granicama se čeka oko pola sata.

Prema podacima Operativnog centra Auto moto saveza Srbije, u Srbiji preovlađuje pretežno vedro vreme, sem područja zapadne i centralne Srbije gde je oblačno, ali bez padavina, s jačim udarima vetra, košave, u južnom Banatu, u Braničevskom okrugu i na području Timočke i Negotinske krajine.

Ledena kiša pada na području Klokočevca gde je saobraćaj jako otežan, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << a slab sneg provejava na području Kladova.

Magla smanjuje vidljivost na 100 metara mestimično u severnoj Bačkoj, na području Zlatibora, Kopaonika i Crnog Vrha. Sumaglice ima u Somboru, Valjevu, Sremskoj Mitrovici, Loznici, Smederevskoj Palanci, Negotina, Kruševca i Vranja, zbog čega su kolovozi vlažni.

Saobraćaj se obavlja po mestimično vlažnim kolovozima. Zbog jutarnjeg mraza i niskih jutarnjih temperatura, izražena je opasnost od poledice, pa se vozačima savetuje da voze sporije i opreznije, posebno preko mostova i nadvožnjaka.

Putari upozoravaju na moguću pojavu tzv. udarnih rupa", na većini putnih pravaca u našoj zemlji, što je karakteristika za ovakve vremenske prilike.

Vremenske prilike su uticale i na povećan broj odrona na putevima. Poseban oprez savetujemo na Đerdapskoj magistrali na delu između 12. i 13. tunela gde je zbog aktuelnog većeg odrona zemlje i kamena, saobraćaj usporen i obavlja se preko proširenja kolovoza.

Odrona ima i na Ibarskoj, Jadranskoj magistrali, kroz Sićevačku, Grdeličku i Drensku klisuru, kao i na svim deonicama koje prolaze kroz useke i klisure.

Na prilazima zimskim turističkim centrima preporučuje se upotreba zimske opreme.

Radnici preduzeća iz Kuršumlije blokiraju magistralni put M-25, Prokuplje-Priština, kod mesta Kastrat, oko 2,5 km južno od Kuršumlije. Nepoznato je do kada će blokada trajati. Obilaznica i alternativnih puteva nema.

Nema gužve na granicama

Na graničnim prelazima putnička vozila se zadržavaju od 15-30 minuta.

Aktivirana klizišta na autoputu E-75, na na deonici od Vrčina do Malog Požarevca, kod Begaljičkog brda, i u zoni prevoja Mečka, kod Ražnja, pa se zbog radova saobraćaj iz pravca Beograda prema Nišu odvija na smanjenom broju kolovoznih traka.

Na magistralnom putu Čačak-Požega-Užice, na deonici Uzići-Požega-Asanovac, na kolovozu su izraženi kolotrazi, koji predstavljaju ozbiljnu opasnost za sve učesnike u saobraćaju, pa vozači moraju da voze sporije i opreznije.

Zbog radova na sanaciji mosta preko Zapadne Morave, na ulazu u Kraljevo, na magistralnom putu M-23.1 Kragujevac-Kraljevo, preko Vitanovca, saobraćaj je potpuno obustavljen za sve kategorije vozila. Alternativni putni pravac je Kragujevac-Kraljevo preko Knića i Mrčajevaca.

Zbog klizišta je i dalje usporen saobraćaj na delu Đerdapske magistrale kod Tekije i obavlja se jednom kolovoznom trakom, uz naizmenično propuštanje vozila.

Usled oštećenja samog mosta na magistralnom putu M-2, na 15-om km od Ribarića ka Rožaju, na delu kod Špiljana, saobraćaj je usporen i obavlja se prema postavljenoj saobraćajnoj signalizaciji, obilaznicom.

Na deonici magistralnog puta M-2 Rožaje-Kosovska Mitrovica, u zoni graničnog prelaza Mehov Krš, zbog aktuelnih radova saobraćaj se obavlja prema postavljenoj saobraćajnij signalizaciji.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.