Prete smrću Srbima

Izvor: Vesti-online.com, 16.Feb.2017, 19:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prete smrću Srbima

Poruke "Ubij Srbina", "Pobij sve Srbe" i "UČK" sa kukastim krstom i drugim uvredljivim sadržinom nepoznati počinioci su ispisali su noćas na lokalu koji je u vlasništvu Srpske pravoslavne crkve u Gnjilanu.

Reč je o ćevabdžinici "Sveti Nikola" koji se nalazi u ulici Stojadina Trajića kojom se prolazi do crkve Sveti Nikola u tog gradu. U toj ulici Srbi iz Kosovskog Pomoravlja napravili su improvizovanu pijacu, na kojoj od 1999. prodaju poljoprivrene proizvode.

Na >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << jednoj od njih je osvanula poruka "Mrtve vam je..m". Takođe, na zidu školskog dvorišta škole "Vuk Karadžić" i ambulante koji se nalazi u susednoj zgradi, pored crkve napisana je poruka na albanskom "zakolji Srbina". Ranđel Bušatović, zakupac lokala na kome su napisani grafiti, kaže da za 64 godine života nije imao ovakav problem.

- Bila je policija, do sada nismo imali probleme, ni moja porodica. Najstariji sam Srbin ovde, moja porodica je ovde najduže. Jutros sam bio u šoku, nije mi bilo svejedno - kaže Bušatović za "Vesti".

U njegovom lokalu juče su svi stolovi bili puni Albanaca, redovnih mušterija, koji su za naš list rekli da im nije svejedno zbog ovih poruka i da im je neprijatno. Od Srba koji žive u Gnjilanu saznali smo da tokom noći grupa navijača urlala na glavnoj ulici, pet metara od lokala.

Šef kancelarije za zajednice opštine Gnjilane Milivoje Živković za "Vesti" dodaje da su više puta pisani grafiti na srpskim objektima, ali da nikada do sada nisu bile poruke koje pozivaju na ubistvo. Srbe su obišli predstavnici Ministarstva za povratak i zajednice, koji su osudili pisanje uvredljivih grafita.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.