Presuda koju čeka cela Srbija: Sud u petak odlučuje da li je Bogeski kriv što je u svom stanu ubio provalnika

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Feb.2018, 17:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Presuda koju čeka cela Srbija: Sud u petak odlučuje da li je Bogeski kriv što je u svom stanu ubio provalnika

Nužna odbrana ili ubistvo

Viši sud u Beogradu zakazao je za petak izricanje presude Sašku Bogeskom koji je u maju 2013. godine nožem usmrtio provalnika Vladimira Manića u svom stanu u Žarkovu.

Pročitajte i:

Bogeski se od početka brani da je provalnika nožem ubio u samoodbrani, a optužen je za krivično delo ubistvo.

U našem zakonodavnom sistemu nužna odbrana (poznatija kao samoodbrana) isključuje postojanje krivičnog dela tako >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da će u petak sud dati svoju konačnu reč kako vidi ovaj slučaj - kao nužnu odbranu ili kao njeno prekoračenje.

Tragedija se dogodila kad je Vladimir Manić, koji je od ranije poznat policiji, upao u stan porodice Bogeski i tamo na Saška nasrnuo šrafcigerom. Bogeski se branio kuhinjskim nožem. Nakon koškanja, Manić je pobegao iz stana sa ubodnim ranama, a nakon 400 metara je pao i preminuo, preneli su ranije mediji.

Bogeski je u svojoj odbrani prošle godine ispričao da se te večeri spremao da legne, kada je njegova supruga, dok je uspavljivala njihovu ćerku, čula šumove u drugoj prostoriji i uplašila se da nekoga ima u stanu.

Kako je rekao, pomislio je da je u stanu provalnik i rekao supruzi da pozove policiju. Uzeo je nož iz kuhinje i otišao u dnevnu sobu gde je video jednu osobu koja mu je uperila baterijsku u glavu pa joj nije video lice.

Zamahnuo je nožem, ali ne zna da li je tu osobu isekao. Rekao je da se seća da je provalnik iskočio kroz prozor.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

UBISTVO PROVALNIKA: U petak presuda Sašku Bogeskom

Izvor: Kurir, 21.Feb.2018, 09:56

Presuda Sašku Bogeskom, kome se sudi za prekoračenje nužne odbrane jer je 2013. godine u svom stanu usmrtio provalnika Vladimira Manića, trebalo bi da bude izrečena u petak.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.