Presuda Šariću: KRIV JE, osuđen na 15 godina! (FOTO)

Izvor: Mondo, 10.Dec.2018, 10:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Presuda Šariću: KRIV JE, osuđen na 15 godina! (FOTO)

Specijalni sud izrekao je drugu prvostepenu presudu Darku Šariću i ostalim optuženim za šverc 5,7 tona kokaina iz Južne Amerike u Zapadnu Evropu. Sud je Šarića proglasio krivim i osudio na 15 godina zatvora. On ostaje u pritvoru...

U kaznu će biti uračunato i vreme koje je Šarić u zatvoru proveo od 17. marta 2014.

Prvi put, Šarić je bio osuđen na 20 godina zatvora, pa je danas izrečena kazna blaža.

Sudija Siniša Petrović proglasio je Darka >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Šarića krivim, a posle čitanja presude izrekao je i kaznu od 15 godina.

Pored Šarića, kao organizatori grupe optuženi Goran Soković i Željko Vujanović dobili su po 15, odnosno 14 godina zatvora.



U istom procesu, Rodoljub Radulović, zvani Miša Banana, koji je u bekstvu, osuđen je u odsustvu na 11 godina robije.

Marko Dabović i Boban Stojiljković oslobođeni su da su u Brazilu i Urugvaju učestvovali u švercu droge, ali su osuđeni na manje zatvorske kazne zbog držanja oružja bez dovole i falsifikovanja.

Trojica optuženih koji su dobili status svedoka saradnika osuđeni su na kazne od 5 do 10 meseci zatvora, a preostali optuženi na kazne od 10 do 13 godina zatvora.

Darko Šarić, javlja naš reporter, nije prisustvovao izricanju presude jer, kažu u sudu, nije želeo da ga dovedu.

On nije pristustvovao ni izricanju prve presude.

Naš reporter javlja da je izricanje presude kasnilo jer je bila velika gužva. Ispred suda bilo je iviše novinarskih ekipa u očekivanju presude na jednom od najvećih suđenja za organizovani kriminal u Srbiji.

Pristizali  su i advokati i ostali optuženi koji se brane sa slobode...

Nešto pre 10 h u sud je došla i supruga Darka Šarića, Lana Popović:

Podsećamo, prvu prvostepenu presudu kojom je Šarić bio osuđen na 20 godina zatvora, a ostali na višegodišnje zatvorske kazne, ukinuo je Apelacioni sud u junu 2016. godine i naložio ponavljanje suđenja.

Sud je tada ukinuo presudu jer ona nije bila jasno napisana, sudija Vladimir Vučinić nije smeo da sudi Šariću jer je učestvovao u potvrđivanju optužnice, a i optuženima je trebalo da se sudi po starijem, blažem zakonu...

Tužilaštvo za organizovani kriminal u završnoj reči od suda je zatražilo da Šarića osudi na maksimalnu zakonom predviđenu kaznu zatvora kao organizatora kriminalne grupe.

U završnici suđenja Šarić je izjavio da tužilaštvo nema nijedan dokaz protiv njega i da "manipuliše podacima, izvlači iz konteksta...".

Za trojicu svedoka saradnika tužilaštvo je predložilo kazne manje od godinu dana, dok je za ostalih 18 optuženih tužilaštvo u završnim rečima predložilo maksimalne kazne za krivična dela "udruživanje radi vršenja krivičnih dela" i "neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga".



Ostanite uz Mondo, uskoro nove informacije sa suđenja.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.