Izvor: B92, 07.Dec.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Presuda BiH vs SCG 21. februara"

Sarajevo -- Međunarodni sud pravde će presudu po tužbi BiH protiv SCG za genocid saopštiti 21. februara 2007, piše Dnevni avaz.

List, pozivajući se na dobro obaveštene izvore bliske sudu u Hagu, navodi da je informacija da će presuda biti objavljena 21. februara izazvala negodovanja u sudu i van njega. Protivnici te odluke iznosili su podatak da su završne reči u tom sporu iznete 9. maja, a zahtev da sudijama bude dato 14 meseci za većanje do donošenja presude smatraju neosnovanim.

List navodi da, uprkos optimizmu u timu Bosne i Hercegovine, iz suda još nema jasnih naznaka u kom pravcu bi mogla ići presuda.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.