Presuda Alekseju Navaljnom 8. februara

Izvor: B92, 04.Feb.2017, 00:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Presuda Alekseju Navaljnom 8. februara

Moskva -- Presuda ruskom opozicionom lideru Alekseju Navaljnom biće izrečena 8. februara, saopštio je okružni sud u gradu Kirov.

On je optužen za proneveru drvne građe u vrednosti od pola miliona dolara iz državne kompanije Kirovles.

Tužilaštvo je na iznošenju završnih reči zatražilo da on bude proglašen krivim i da bude osuđen uslovnu kaznu zatvora od pet godina, prenosi AP.

Sam Navaljni ranije je najavio da će se kandidovati za predsednika >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Rusije 2018. godine, ali će mu to biti onemogućeno ako bude proglašen krivim.

Navaljni je više puta bio hapšen i boravio je nekoliko puta u zatvoru zbog učešća na javnim skupovima.

Evropski sud za ljudska prava juče je saopštio da je Navaljni bio sedam puta uhapšen nezakonito i naložio Rusiji da mu plati odštetu od 63.000 evra.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.