Press saznaje: Šarić oprao 13 miliona evra

Izvor: Press, 04.Sep.2010, 23:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Press saznaje: Šarić oprao 13 miliona evra

Istraga koja se vodi protiv balkanskog narko-bosa Darka Šarića dokazala je finansijske transakcije kojima je oprao 13 miliona evra, od čega je osam miliona evra direktno zarađeno od prodaje kokaina na međunarodnom tržištu, saznaje Press
Kako za Press kaže izvor blizak istrazi, novac je opran preko firme „Municipijum S", za koju je utvrđeno da je pet odsto vlasnik Nebojša Jeftić, bivši stečajni upravnik „Future plus", dok je ostatak >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << od 95 odsto vlasništvo Šarićeve kompanije „Mateniko LLC", registrovane u SAD.
- U maju prošle godine firma „Fajnenšel ejndžel", takođe registrovana u SAD, uplatila je na račun „Mateniko LLC" osam miliona evra i time praktično kupila „Mateniko". Obe firme su Šarićeve, a istraga je pokazala da je novac zarađen na prodaji kokaina i da je na ovaj način legalizovan u Srbiji - tvrdi naš izvor.
Istraga je dodatno utvrdila da je pet miliona evra sa računa „Municipijuma S" korišćeno za otplaćivanje kredita i otplatu dugovanja drugih Šarićevih firmi u Srbiji. Srpski istražitelji utvrdili su da je pomenuti „Municipijum S" u Srbiji praktično bio fantomska firma, registrovana na adresu u ulici Arsenija Čarnojevića na Novom Beogradu, gde se nalazi poslovni prostor od jedne kancelarije, ali da je funkcionisala kao krovna organizacija za mnoge druge Šarićeve firme, prvenstveno u Crnoj Gori.
- Između ostalih, povezana je sa „Mat kompanijem", moćnom crnogorskom firmom koja se bavi građevinskim radovima i angažovana je na državnim poslovima u Crnoj Gori. Dalja istraga bi trebalo da dovede do zaplene Šarićeve imovine u Crnoj Gori - tvrdi naš sagovornik.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Šarić oprao 13 miliona evra

Izvor: S media, 05.Sep.2010, 11:50

Istraga koja se vodi protiv balkanskog narko-bosa Darka Šarića dokazala je finansijske transakcije kojima je oprao 13 miliona evra, od čega je osam miliona evra direktno zarađeno od prodaje kokaina na međunarodnom tržištu, saznaje Pres...Kako za Pres kaže izvor blizak istrazi, novac je opran...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.