Press otkriva: Prijavila fakultet, ima srednju školu

Izvor: Press, 28.Jun.2010, 23:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Press otkriva: Prijavila fakultet, ima srednju školu

Državna sekretarka Nadica Momirov nema završen fakultet kako je to, sve do juče, skoro pune dve godine, pisalo u njenoj biografiji na sajtu Ministarstva kulture. Ova velika laž izmenjena je juče odmah pošto je Press podneo zahtev Ministarstvu kulture da nam dostavi fotokopiju njene radne knjižice i informaciju da li ona ima visoku ili srednju stručnu smenu
Nadica Momirov je tako sve do juče bila predstavljena kao „diplomirani stručnjak >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << u oblasti biologije i socijalne integracije". Pisalo je da je to zvanje stekla na Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta u Norveškoj (?!), a da poseduje i sertifikat prevodioca za norveški jezik. Sve ovo stajalo je sve vreme i na sajtu G17 Plus, u kome je Nadica Momirov član predsedništva stranke!
Nije gledala biografiju
Umesto odgovora koje smo tražili iz Ministarstva, odmah nam se javila lično Nadica Momirov i rekla sledeće:
- Do 1991. sam bila redovan student sa prosekom 8,5. Pošto je izbio rat, kao apsolvent Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu, otišla sam u Norvešku. Tamo sam upisala biologiju na Višoj strukovnoj školi u Budeu. Pošto sam mislila da se nikad neću vratiti u Srbiju, odlučila sam da ipak upišem nešto da bih mogla da radim u tamošnjoj administraciji. Tamo svi rade u administraciji, to je siguran posao. I 1994. godine upisala sam Višu strukovnu školu „Volda". To su jednogodišnje specijalističke studije i godinu dana kasnije dobila sam sertifikat tumača za norveški jezik - izdeklamovala je bez daha Nadica Momirov na početku razgovora.

Na pitanje da li je za protekle dve godine, od kada je na toj funkciji, pogledala svoju biografiju na sajtu Ministarstva, ona je odgovorila „ne":
- Nisam videla. Ma, ne gledam svoju biografiju, nisam gledala ni ministrovu, niti ostalih kolega. To mi nije u opisu radnog mesta. Ali, to je greška. To je bahato i bezvezno formulisanje. Sad ću odmah da intervenišem da se to popravi.
Bradić ćuti
Ona tvrdi da je „grešku napravila urednica sajta Ministarstva kulture".
- Ja sam predala precizan CV. Urednica je to nekako po svom sročila i stavila na sajt. Pozvala sam je malopre, priznala je da je zabrljala i izvinjava se. A u G17 Plus su samo preuzeli biografiju sa sajta Ministarstva - rekla je Momirov.
Upitana da li su podacinamerno netačno objavljeni kako bi se sakrilo da funkciju državnog sekretara obavlja neko ko ima završenu samo srednju školu, ona odgovara:
- Nemam razloga za to. Bavim se profesionalno politikom sedam godina. U dva mandata sam bila poslanik. Tačno, pošto sam apsolvent, vodi se kao da imam srednju spremu, gimnaziju u Zrenjaninu. Ali, državni sekretar je imenovano lice. Kao i narodni poslanik i državni sekretar može da bude i nepismen - tvrdi Momirov i dodaje:
- Jedan od razloga što sam se 1997. vratila je iz Norveške je da iskustvo, veštine i znanja stečena u administraciji jedne od najrazvijenijih zemalja prenesem u svojoj domovini. Radim najbolje što znam. Ako neko smatra da ne radim dobro svoj posao, u redu, hvala lepo na poverenju - kaže Momirov.
    

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.