Presečen šverc heroina sa KiM

Izvor: RTS, 07.Jan.2010, 17:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Presečen šverc heroina sa KiM

Švajcarska policija presekla lanac šverca heroina sa Kosova i Metohije i uhapsila 14 dilera droge, Albanaca sa Kosova, okrivljenih da su heroin iz Peći prodavali u Lozani, Nušatelu i Cirihu.

Trinaest Albanaca s Kosova i jedan Austrijanac, takođe, poreklom s Kosova, uhapšeni su u akciji švajcarske policije, u kojoj je presečen lanac šverca heroina sa Kosova i Metohije, javila je švajcarska televizija TSR.

Tokom istrage, koja je pokrenuta u oktobru 2008. godine, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << utvrđeno je da je za pet meseci u Švajcarsku uneto 42 kilograma heroina koji potiče iz Peći na Kosovu, a koji je prodavan u Lozani, Nušatelu i Cirihu.

Svi uhapšeni imaju između 30 i 40 godina, precizirala je TSR.

Dileri su tokom putovanja sa Kosova u Švajcarsku prebacivali više od 12 kilograma heroina čitoće 33 odsto, što govori da je reč o teškoj drogi, trostruko čistijoj od heroina koji direktno koriste zavisnici.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.