Pres: Tadić tražio smenu Jeremića

Izvor: B92, 10.Dec.2010, 00:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Pres": Tadić tražio smenu Jeremića

Beograd -- Predsednik Srbije tražio je od premijera da smeni šefa diplomatije jer ga nije konsultovao oko bojkota Nobelove nagrade, ali je od toga odustao, piše "Pres".

Kako navodi list, saradnici su predsednika Tadića ubedili da bi u ovom trenutku smena ministra spoljnih poslova bila mnogo veća šteta nego korist.

"Predsednik Tadić je bukvalno poludeo kada je čuo da je Jeremić sam odlučio da bojkotuje Nobela", navodi sagovornik lista.

"Pozvao je premijera >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Cvetkovića i zatražio od njega da odmah smeni Vuka, jer je ovakvom odlukom ugrozio evropske integracije koje su nacionalni prioritet broj jedan", prenosi "Pres".

Sagovornik objašnjava da je predsednik Tadić odustao od smene Jeremića tek nakon što je posle višečasovnog ubeđivanja sa savetnicima i najbližim saradnicima procenjeno da bi to nanelo još veću štetu Srbiji.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.