Preporuka EK nova startna pozicija za Srbiju

Izvor: Mondo, 22.Apr.2013, 17:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preporuka EK nova startna pozicija za Srbiju

Preporuka Evropske komisije za otvaranje pregovora je dobra šansa za Srbiju i nova startna pozicija da pokažemo da zaslužujemo da budemo ozbiljna zemlja, slažu se i pozicija i opozicija u Srbiji.

Ovo je šansa da pokažemo da možemo da budemo razvijena zem lja u kojoj će građani imati stabilnost i sigurnost, poručio je danas predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović.

Stefanović je Tanjugu rekao da to "nije najvažnija vest na svetu", ali da je "veoma >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << dobra i optimistična, jer nam kao zemlji daje šansu da uradimo nešto dobro za građane".

Stefanović je dodao da je to šansa da mladi u Srbiji, koji su do danas budućnost videli u inostranstvu, šansu počnu da traže u svojoj zemlji, ali i prilika da se stvori društvo u kome će se živeti mnogo bolje i pristojnije nego do sada.

"Standardi koji se postižu ne postižu se zbog EU ili bilo čega drugog, već zbog građana. Mi moramo biti društvo posvećeno vladavini prava, društvo u kome se živi pristojno od sopstvenih plata, društvo u kome se ljudi normalno leče i obrazuju", rekao je Stefanović.

Predsednik republičkog parlamenta je napomenuo da Srbiju od juna čeka dosta posla.

Stefanović, koji je i potpredsednik SNS, dodao je i da je ponosan što pripada stranci koja je dala najveći doprinos velikoj političkoj hrabrosti i koja će nastaviti da daje pun doprinos da u Srbiji budu izgrađeni svi neophodni standardi koji su neophodni zbog boljeg života građana Srbije.

Šef poslaničke grupe i predsednik Izvršnog odbora SPS-a Branko Ružić,kaže da je preporuka za otvaranje pregovora dokaz vrednovanja svih pozitivnih koraka koje je vlada Srbije, na čelu sa premijerom Ivicom Dačićem, preuzela na evropskom putu.

Ružić je Tanjugu rekao da je time EU konačno pokazala da je opseg odnosa sa Srbijom podignut na iskren i partnerski nivo.

"Slede novi koraci i novi izazovi, ali je, krucijalno da se krećemo napred kao društvo i država", smatra Ružić.

Da je ovo važan dan za sve građane Srbije slaže se i njihov političkiu oponent Dragan Đilas, predsednik Demokratske stranke (DS).

"Ohrabruje činjenica što je članstvo u EU danas strateški cilj najvećeg broja političkih stranaka i što DS u toj borbi nije sama, kao mnogo puta u prethodnim godinama", istakao je Ðilas u pisanoj izjavi.

Da bismo ispunili cilj kojem težimo, naglasio je Ðilas, neophodno je da svi shvatimo da Evropa nije pitanje političke koristi, nego vrednosti za koje se vredi boriti.

(MONDO, agencije, foto: Beta/AP Photo/Geert Vanden Wijngaert)

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.