Prepisao tinejdžeru lek da izleči homoseksualnost

Izvor: Vesti-online.com, 06.Sep.2012, 18:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prepisao tinejdžeru lek da izleči homoseksualnost

Lekaru Marku Kredoku iz Sidneja, inače članu jedne konzervativne hrišćanske sekte, zabranjeno je bavljenje medicinom, nakon što je jednom tinejdžeru prepisao lek za hemijsku kastraciju, kako bi ga izlečio od homoseksualnosti.

Foto: Ilustracija

Ovaj slučaj se zbio pre nekoliko godina, kada je tada 18-godišnji mladić, vođi sekte priznao da je homoseksualac. Vođa sekte ga je uputio kod lekara, rekavši da "postoji lek koji može da pije". Kada je došao kod >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << lekara Kredoka, on mu je prepisao lek "Cyprostat" - hormonsku terapiju koja se daje obolelima od raka prostate! "Gardijan" piše da su se takvi represori hormona koristili za "hemijsku kastraciju" seksualnih prestupnika.

 

Kasnije, lekar nije mladića uputio psihologu niti je s njim razgovarao o nuspojavama leka. Nesavesni lekar je mladiću dao čak pet kutija leka, a nije poznato da li je lek ostavio kakva oštećenja, piše "Huffington Post".

 

Kredoku je određena zabrana bavljenja medicinom, budući da je utvrđeno da nije propisno procenio pacijenta i njegovu potrebu za lekom.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.