Preokret u slučaju najtraženijeg crnogorskog begunca: Jedan datum menja sudbinu kavčanina Maria Miloševića!

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Avg.2020, 08:41

Preokret u slučaju "najtraženijeg crnogorskog begunca": Jedan datum menja sudbinu kavčanina Maria Miloševića!

U prvobitnoj optužnici, vraćenoj na doradu, pisalo je da je Milošević "samo" bio zadužen za kupovinu automobila korišćenog u napadu, a da je hice ispalio Mašanović.

Početak suđenja Podgoričaninu Mariu Miloševiću (39), koji se tereti da je u oktobru 2016. godine ubio Radomira Đuričkovića zakazan je za 22. oktobar u Višem sudu u Podgorici pred krivičnim većem sudije Predraga Tabaša.

U istom postupku sudiće se i Igoru Mašanoviću (24), optuženom da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je bio za upravljačem vozila iz kojeg je pucano na Đuričkovića i Milorada Radulovića. Tužilačkim aktom obuhvaćen je i Cetinjanin  (25).

-Svedok Radulović Milorad je 12.3.2020. godine, prilikom ponovnog saslušanja u svojstvu svedoka pred Višim državnim tužilaštvom u Podgorici, promenio svoj prvobitni iskaz, navodeći da je kritičnom prilikom, u pravcu pok. Đuričković Radomira i u njegovom pravcu pucao okrivljeni Milošević Mario, koji se nalazio na mestu suvozača u vozilu iz kojeg je pucao, da je tim vozilom upravljao okrivljeni Mašanović, da je Milošević ispalio više projektila - stoji u optužnici Višeg državnog tužilaštva.

Navodi se da prvobitno nije dao istinit iskaz, a da je odlučio ponovo da svedoči kada je saznao da nije određen pritvor Miloševiću.

-Osetio je strah i imao je moralnu obavezu da ponovo svedoči i to kako zbog njega, tako i zbog pokojnog Đuričković Radomira, te da niko na njega nije vršio pritisak da ponovo svedoči i da je bez obzira na posledice, želeo da ponovo da iskaz i iznese sve činjenice koje su mu poznate - navodi se u dokumentu.

Milošević, Mašanović i Vujačić, prema optužnici tužiteljke Danke Ivanović Đerić, nakon ubistva pobegli su vozilom "reno megan", iz kojeg je pucano na Đuričkovića, i uputili se u pravcu seoskog puta Gornji Ceklin Ljubotinj, gde su zapalili putničko vozilo u kojem su prethodno ostavili navedenu automatsku pušku koja je korišćena u izvršenju krivičnog dela, a zatim se udaljili u nepoznatom pravcu, piše u optužnici.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.