Preneto više od 100.000 mobilnih brojeva u drugu mrežu

Izvor: Blic, 30.Dec.2012, 00:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preneto više od 100.000 mobilnih brojeva u drugu mrežu

Otkako je građanima Srbije, polovinom prošle godine, postala dostupna usluga prenosivosti brojeva u sve tri mobilne mreže do danas je realizovano više od 100.000 prenosa iz mreže jednog mobilnog operatera u mrežu drugog, saopštila je juče Republička agencija za elektronske komunikacije (RATEL).

Kako se navodi u saopštenju od 1. jula do 28. decembra 2012. realizovano je ukupno 111.038 prenosa brojeva iz mreže jednog mobilnog operatora u mrežu drugog.

Više >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << informacija o ovoj usluzi, kao i registar prenetih brojeva dostupni su na sajtu www.prenesibroj.rs, na kojem korisnik može da dobije nformaciju da li je određeni broj prenet u drugu mobilnu mrežu pomoću aplikacije koju je razvio RATEL.

Na toj adresi nalazi se i detaljnije uputstvo za korisnike o prenosivosti broja u mobilnim mrežama, navodi se u saopštenju.

Povezane vesti: Uskoro u svetu više korisnika mobilnih telefona nego stanovnika Dvadeset godina od prve SMS poruke Samsung Galaxy Note2 od decembra u Telenoru Nezaustavljiv pad Blekberija TV frekvencije nakon digitalizacije za mobilni pristup

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.