Preminuo ranjeni napadač iz Barajeva

Izvor: Press, 30.Dec.2012, 11:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo ranjeni napadač iz Barajeva

Tokom jučerašnje intervencije u okolini Barajeva, policajci M. J. i J. Đ. ispalili su više projektila ka naoružanom napadaču Đ. R. nakon čega je on pao povređen,navedeno je u saopštenju MUP-a.
    MUP je naveo da je povređenom ukazana pomoć i da je prevezen i zbrinut u Urgentnom centru, gde je dežurni lekar konstatovao teške telesne povrede opasne po život.
    Sve okolnosti sinoćnog događaja biće utvrđene i preduzete propisane mere, saopštio je MUP.
    >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Na zemlji je pronađena sekira i pištolj, koji je upućen na veštačenje.
    Kako je saopšteno, policijski službenici Interventne jedinice Policijske uprave (PU) za grad Beograd intervenisali su sinoć u okolini Barajeva, na poziv za pomoć upućen od patrole policijske stanice Barajevo, koja je izašla na lice mesta po prijavi sugrađanke. Ona je prijavila da je Đ. R. naoružan sekirom i pištoljem, pucao u dvorištu njihove porodične kuće i pretio ubistvom ukućanima.
    Đ.R. je napao policijsku patrolu Policijske stanice Barajevo, na ulazu u dvorište kuće, tako što je više puta udario sekirom u haubu službenog vozila "fijat punto".
    Policijski službenici su više puta, sa bezbednog rastojanja, izlazeći iz vozila i kasnije iz zaklona upozorili Đ. R. da odloži oružje, što on nije učinio, već je sve vreme vređao policajce, upućujući im psovke i pogrdne reči. Ovakvo ponašanje nastavio je i kada je stigao Interventni tim PU za grad Beograd.
    Đ. R. je krenuo ka policijskim službenicima sa uperenim pištoljem, nastavljajući da vređa i preti, oglušujući se o pozive i naređenja da spusti oružje, navedeno je u saopštenju.
    Policijski službenici Interventne jedinice su, radi upozorenja, u dva maha ispalili iz službenih pištolja projektile u vazduh, ali je Đ. R. i dalje vređao, pretio i kretao se ka njima sa uperenim pištoljem. U pokušaju da odbiju napad, jedan od policajaca je ispalivši hitac slomio vetrobransko staklo službenog vozila, nakon čega su se čula dva pucnja iz pravca iz koga je išao naoružani Đ. R.
    Kako je navedeno, na oko pet metara od vozila iza koga su bili policijski službenici, policajci M. J. i J. Đ. ispalili su više projektila ka naoružanom napadaču, nakon čega je on povređen pao.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.