Preminuo profesor doktor Jovan Striković u 84. godini

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Jul.2021, 12:30

Preminuo profesor doktor Jovan Striković u 84. godini

Istaknuti neuropsihijatar i pesnik, profesor dr Jovan Striković, preminuo je u Beogradu u 84. godini. Striković je preminuo 21. jula.

Istaknuti medicinski stručnjak i neuropsihijatar rođen je u Kličevu kraj Nikšića u Crnoj Gori. Bio je dugogodišnji direktor bolnice "Sveti Sava" u Beogradu, pesnik bogatog stvaralačkog opusa, istaknuti član Udruženja književnika Srbije, naučnik koji se bavio psihološkim fenomenima u književnosti.

Važio je za stvaraoca koji >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je najcelovitije proučavao Njegoševo književno delo i doktorirao na temu "Psihologije u NJegoševom stvaralaštvu".

Nekonvencionalnim pristupom u domenima kojim se bavio - medicini, poeziji i filozofiji, ostao je do samog kraja samosvojna i jedinstvena stvaralačka ličnost.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.