Preminuo predsednik Gane

Izvor: RTS, 24.Jul.2012, 22:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo predsednik Gane

Džon Ata Mils, predsednik Gane, iznenada preminuo. Novi šef države Džon Dramani Mahama položio zakletvu samo nekoliko sati nakon Milsove smrti.

Predsednik Gane Džon Ata Mils iznenada je preminuo, saopšteno je iz predsedničkog kabineta.

"Teška srca obaveštavamo javnost da je predsednik Republike Gane iznenada preminuo", navodi se u saopštenju koje je kabinet predsednika dostavio agenciji Rojters.

U saopštenju se navodi da je Mils (68) preminuo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nekoliko sati nakon što mu je pozlilo, ali se ne navode drugi detalji.

Jedan predsednikov saradnik koji je želeo da ostane anoniman, rekao je da se presednik u ponedeljak uveče požalio na bolove i da je preminuo danas u ranim popodnevnim časovima kada mu se pogoršalo stanje.

Mils se pre nekoliko nedelja vratio sa lekarskih ispitivanja u Sjedinjenim Američki Državama i nameravao da se ponovo kandiduje za predsednika ove zapadnoafričke zemlje koja se smatra stabilnom demokratijom u inače problematičnom regionu.

Gana je prošle godine zabeležila dvocifren privredni rast, a Mils je nadgledao početak proizvodnje nafte u Gani.

Za novog predsednika Gane imenovan Džon Dramani Mahama koji je položio zakletvu na tu funkciju samo nekoliko sati nakon što je dosadašnji predsednik Džon Ata Mils iznenada preminuo.

Mahama će dovršiti Milsov mandat koji je trebalo da istekne u decembru, prenosi Rojters.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Preminuo predsednik Gane

Izvor: Radio 021, 24.Jul.2012

Predsednik Gane Džon Ata Mils preminuo je nakon što mu je iznenada pozlilo, saopšteno je iz njegove kancelarije.

Nastavak na Radio 021...

Preminuo predsednik Gane

Izvor: OkRadio.rs, 25.Jul.2012, 10:53

Džon Ata Mils, predsednik Gane, iznenada je preminuo. Novi šef države Džon Dramani Mahama položio zakletvu samo nekoliko sati nakon Milsove smrti.Džon Ata Mils, predsednik Gane, iznenada je preminuo. Novi šef države Džon Dramani Mahama položio zakletvu samo nekoliko sati nakon Milsove smrti.   Predsednik...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.