Preminuo predsednik Burundija

Izvor: B92, 09.Jun.2020, 20:23

Preminuo predsednik Burundija

Predsednik Burundija Pjer Nkurunziza preminuo je u ponedeljak od posledica srčanog udara, saopštila je danas tamošnja vlada.

"Vlada Burundija saopštava sa izuzetno velikom tugom da je neočekivano u bolnici u Karuzi od posledica srčanog udara preminuo predsednik Pjer Nkurunziza", navodi se u saopštenju.

Predsedniku je pozlilo u subotu uveče i tada je sam otišao u bolnicu, navela je vlada i dodala da se Nkurunziza sutradan, u nedelju, bolje osećao. U ponedeljak >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mu se stanje naglo pogoršalo i preminuo je.

Nkurunziza, rođen 1964. godine, bio je predsednik Burundija od 2005. Njegov mandat je trebalo da istekne u avgustu ove godine, kada je trebalo da preda vlast novom predsedniku Evaristu Ndajimišijeu, izabranom na izborima 20. maja.

Ti izbori su održani uprkos epidemiji koronavirusa.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Preminuo predsednik Burundija Pjer Nkurunziza

Izvor: Beta, 09.Jun.2020

Predsednik Burundija Pjer Nkurunziza preminuo je u ponededeljak od posledica srčanog udara, saopštila je danas tamošnja vlada."Vlada Burundija saopštava sa izuzetno velikom tugom da je neočekivano u bolnici u Karuzi od posledica srčanog udara preminuo predsednik Pjer Nkurunziza", navodi se u saopštenju.Predsedniku...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.