Preminuo novinar Sava Dautović

Izvor: RTS, 30.Dec.2013, 14:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo novinar Sava Dautović

Sava Dautović, novinar i publicista, preminuo je u Beogradu u 68. godini. Tokom karijere duge više od četiri decenije, Dautović je, između ostalog, bio urednik kulturne rubrike u "Politici" i NIN-u.

Novinar i publicista Sava Dautović preminuo je sinoć u Beogradu u 68. godini, saopštilo je danas Udruženje novinara Srbije.

Sava Dautović rođen je 1946. godine u Vašici. Diplomirao je na Filološkom fakultetu u Beogradu. Za vreme studija pisao je u "Studentu" i >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << "Politici ekspres". U beogradskom časopisu "Delo" pisao je književnu kritiku.

Novinarstvom je profesionalno počeo da se bavi 1969. godine. Pisao je za "Mladost", "Vjesnik", "Omladinske novine", "Politiku" i NIN.

Bio je urednik kulturne rubrike u dnevnom listu "Politika" i nedeljniku NIN.

Objavio je tri knjige: "Jugoslovenska revolucija i SSSR 1941-1945" (1989), "Jugoslavija, velike sile i balkanske zemlje 1945-1948" (1994) i "Velika šizma - jugoslovenska '48" (1999). Koautor je knjige "Povratak izgnanika" (1991).

Vreme i mesto sahrane Save Dautovića biće naknadno objavljeni.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Preminuo novinar Sava Dautović

Izvor: Politika, 30.Dec.2013

Novinar i publicista Sava Dautović preminuo je sinoć u Beogradu u 68. godini, saopštilo je Udruženje novinara Srbije...Sava Dautović rođen je 1946. godine u Vašici. Diplomirao je na Filološkom fakultetu u Beogradu. Za vreme studija pisao je u „Studentu” i „Politici Ekspres”. U beogradskom...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.