Preminuo novinar Dušan Dražić

Izvor: B92, 29.Jun.2022, 16:34

Preminuo novinar Dušan Dražić

Dušan Dražić, dugogodišnji novinar "Borbe" i Tanjuga, preminuo je u 88. godini, saopštilo je Udruženje novinara Srbije.

Aktivan i posle penzionisanja, Dražić je juče, povodom Vidovdana, gradske slave, dobio Pohvalu grada Kruševca za izuzetne rezultate u radu i stvaralaštvu, kao i za dugogodišnji publicistički rad i negovanje istorijskih vrednosti kruševačkog kraja.

Rođen je u Kruševcu 1934. godine. Gimnaziju je završio u rodnom gradu, a jugoslovensku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << književnost na Filološkom fakultetu u Beogradu.

Dražić je više od 40 godina bio novinar Borbe i Tanjuga.

Deset godina je bio glavni i odgovorni urednik redakcije "Borba“ za Srbiju. Pet godina je bio dopisnik Tanjuga iz Sofije.

Svojim ličnim angažmanom Dražić je upoznao bugarske novinare sa dešavanjima u Srbiji za vreme sankcija i NATO bombardovanja srpskih sela i gradova.

Dražić je objavio šest knjiga, među kojima se izdvajaju "Kosovska petogodišnjica“ i "Barutana pod Bagdalom“, posvećene obeležavanju Vidovdana 1889. godine u Kruševcu.

Dušan Dražić je dobitnik dve godišnje nagrade UNS-a "Svetozar Marković“, a član Udruženja je od 1976. godine.

Dušan Dražić biće sahranjen u Krušavcu, a vreme sahrane biće naknadno objavljeno, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Preminuo novinar Dušan Dražić

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Jun.2022

Dušan Dražić, dugogodišnji novinar "Borbe" i Tanjuga, preminuo je noćas u 88. godini, saopštilo je Udruženje novinara Srbije...Aktivan i posle penzionisanja, Dražić je juče, povodom Vidovdana, gradske slave, dobio "Pohvalu grada Kruševca" za izuzetne rezultate u radu i stvaralaštvu, kao i...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.