Preminuo najpoznatiji srpski nutricionista Ljubomir Pfaf

Izvor: Večernje novosti, 13.Feb.2014, 19:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo najpoznatiji srpski nutricionista Ljubomir Pfaf

Jedan od najpoznatijih nutricionista u Srbiji prof. dr Ljubomir Pfaf, preminuo je danas u 79. godini u svom domu u Beogradu, potvrđeno je Tanjugu u Hitnoj pomoći.Hitna pomoć je primila poziv u 10.38 sati, reanimacija je rađena više od 40 minuta, ali su lekari potom morali da konstatuju smrt.Pfaf je bio specijalista higijene, subspecijalista nutriciolog, a diplomirao je i doktorirao na Medicinskom fakultetu u Beogradu. Radio je kao rukovodilac na programu higijenizacije Srbije i stručnim poslovima iz domena ishrane zdravih i obolelih osoba. Bio je koautor standarda i normativa za ishranu dece i omladine, bolesnika za transplantaciju bubrega, stručno metodološkog upustva na suzbijanju i sprečavanju hroničnih degenerativnih bolesti putem pravilne ishrane. Pfaf je bio i clan Republičke stručne komisije za endokrinologiju i higijenu i zaštitu covekove sredine, a pisac je Priručnika za sprečavanje i otklanjanje bolesti nepravilne ishrane.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Preminuo nutricionista Ljubomir Pfaf

Izvor: RTS, 13.Feb.2014

U 79. godini preminuo profesor Ljubomir Pfaf, jedan od najpoznatijih nutricionista u Srbiji...Profesor Ljubomir Pfaf, jedan od najpoznatijih nutricionista u Srbiji, preminuo je u 79. godini u svom domu u Beogradu, potvrđeno je Tanjugu u Hitnoj pomoći...Hitna pomoć je primila poziv u 10.38 časova,...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.