Preminuo legendarni Ćiro Blažević

Izvor: Piplmetar.rs, 08.Feb.2023, 11:18

Preminuo legendarni Ćiro Blažević

Preminuo Ćiro Blažević, vest je koja je jutros rastužila ceo region. Kako prenosi 24. sata hr.  čuveni trener preminuo je u 88. godini posle teške i duge bolesti i to samo dva dana pre svog rođendana. Protiv teške bolesti borio se od 2011. godine, dva puta je pobedio, ali treći nažalost nije uspeo.
Ćiro Blažević rođen je 10. februara 1935. godine u Travniku, a najveću uspeh u trenerskoj karijeri zabeležio je na EP 1996. godine kada je sa „kockastima“ stigao do >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << četvrtfinala, a dve godine kasnije na SP 1998. i do trećeg mesta.
Trenersku karijeru započeo je relativno mlad, u 33. godini u Švajcarskoj, a prvi klub koji je trenirao bio je FK Veve. Potom je bio šef i u Sionu, Lozani i na kraju selektor Švajcarske.
Legendarni hrvatski stručnjak više od deceniju hrabro se borio sa karcinomom. Prvi put mu je dijagnostifikovan tumor prostate 2011. godine. Godinu dana kasnije operisan je i zbog melanoma u početnoj fazi. Teška bolest se vratila 2019, ali veliki borac se nije predavao. Dva puta je uspeo da iz te bitke izađe kao pobednik, ali treći, nažalost, nije. Rak se proširio, zahvatio kosti i jetru i nije mu bilo spasa.
Nekoliko dana pred smrt dao je svoju poslednju izjavu za medije. Otkrio je da mu je jetra puna metastaza i da se rak proširio na kosti.
„Tako mi je teško. Ova j**ena bolest me je celog zaokupirala. Mučim se, patim. Imam velike bolove, eto. Ne mogu, noge me ne drže više od silne vode, idem na infuziju… Situacija je teška, da budem iskren. Vrlo, vrlo teška… Rak mi je otišao na sve kosti i na najgore i najopasnije mesto – jetru. Uništava sve polako i sigurno“ rekao je Ćiro za „Story.hr“.
„Svaki tren mogu da umrem“, poručio je tada proslavljeni trener.


Nastavak na Piplmetar.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.