Preminuo kompozitor muzike za “Otpisane”: Milivoje Mića Marković napustio nas je u 79. godini

Izvor: Telegraf.rs, 05.Jul.2017, 09:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo kompozitor muzike za “Otpisane”: Milivoje Mića Marković napustio nas je u 79. godini

Noćas je u 79. godini preminuo Milivoje Mića Marković, klarinetista, saksofonista, kompozitor, aranžer, publicista, dugogodišnji urednik Radio televizije Beograd i PGP RTB. Godine 1972. godine napisao je muziku za film i TV seriju "Otpisani".

Milivoje Mića Marković rođen je 20. marta 1939. u Zagrebu, a gimnaziju i Muzičku školu "Franjo Kuhač" pohađao je u Osijeku.

- Direktorka Gordana Gojković kaznila me je ukorom pred isključenje jer sam sa Vladislavom Fridrihom >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << iz Zagreba, svirao džez 1956 - izjavio je svojevremeno Marković.

U Beograd dolazi 1957. godine i nakon položene audicije postaje član Udruženja džez muzičara Beograda. Upisao je studije prava i paralelno nastavio školovanje u muzičkoj školi "Josip Slavenski" gde je 1959. godine diplomirao u klasi prof. Franje Partlića.

Istovremeno, nastupao je na igrankama u Zemunu gde je svirao sa Mirkom Šoucom i po prvi put uzeo u ruke tenor saksofon. Prvi je diplomac džez odseka Muzičke akademije u Gracu. Predvodio je Big bend u Beogradu.

Bio je muzički urednik na Televiziji Beograd, a tokom rada na televiziji bio je i autor i voditelj niza emisija, među kojima je najzanimljivija saradnja sa Mićom Orlovićem kao koautorom brojnih kvizova.



(Telegraf.rs/SEEbiz)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Preminuo Mića Marković, kompozitor muzike za TV seriju Otpisani

Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Jul.2017

Klarinetista, saksofonista, kompozitor, dugogodišnji urednik Radio - televizije Beograd i PGP RTB i autor muzike za film i TV seriju "Otpisani" Milivoje Mića Marković umro je u 79. godini u Beogradu, preneli su danas beogradski mediji...Marković je rođen 20. marta 1939. u Zagrebu, a gimnaziju i...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Umro kompozitor koji je bio autor muzike za seriju "Otpisani"

Izvor: Nezavisne Novine, 05.Jul.2017

Milivoje Mića Marković rođen je 20. marta 1939. u Zagrebu, a gimnaziju i Muzičku školu "Franjo Kuhač" pohađao je u Osijeku...U Beograd je došao 1957. godine i nakon položene audicije postao član Udruženja džez muzičara Beograda...Upisao je studije prava i paralelno nastavio školovanje u...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.