Preminuo dugogodišnji novinar i urednik Studija B

Izvor: B92, 06.Apr.2023, 12:56

Preminuo dugogodišnji novinar i urednik Studija B

Dugogodišnji novinar i urednik Studija B Živadin Mitrović preminuo je u sredu u 76. godini, saoštilo je danas Udruženje novinara Srbije (UNS).

Živadin Mitrović rođen je 12. februara 1947. godine u Maloj Sugubini kod Trstenika, azavršio je istoriju umetnosti na Filozofskom fakultetu, a i njegov novinarski rad temeljio se na izveštavanju o umetničkom stvaralaštvu. Ostavio je značajan doprinos novinarstvu o kulturi, a bio je i direktor Kulturnog centra Srbije u Parizu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Karijeru je započeo pisanjem u studentskim listovima, a profesionalno se počeo baviti novinarstvom u Studiju B.

Kao lutaući reporter, izveštavao je prvenstveno sa kulturnih, ali i sa društveno-političkih i drugih manifestacija.

Njegova zapažanja i analize o kulturi ostala su zabeležena i u štampi - sarađivao je sa listovima "Danas", "Politika" i Književnim novinama, a brojne likovne kritike je pisao i objavljivao u časopisu "Umetnost".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.