Preminuo brat Slobodana Miloševića

Izvor: B92, 29.Jan.2013, 14:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo brat Slobodana Miloševića

Beograd -- Borislav Milošević, brat bivšeg predsednika Srbije Slobodana Miloševića, noćas je preminuo na KBC Dedinje.

Vest je potvrdio Institut zemalja Zajednice nezavisnih država u Moskvi.

"Noćas u dva sata posle duge i teške bolesti u Beogradu je preminuo Borislav Milošević", navodi se u saopštenju Instituta.

Milošević je pre nekoliko meseci u kritičnom stanju iz Crne Gore prebačen u Beograd na Institut za kardiovaskularne bolesti "Dedinje". Lečen >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je zbog popuštanja srca i lekari su mislili da neće preživeti, piše Blic.

Borislav Milošević, rođen 1934. godine bio je stariji brat nekadašnejg predsednika Srbije Slobodana Miloševića i godinama je živeo u Rusiji, gde je u drugoj polovini '90-tih bio na poziciji ambasadora SR Jugoslavije u Moskvi.

Borislav Milošević je imao jake veze sa ruskim političarima, pre nešto manje od dve godine je najavljivao da je lično vrlo duboko zainteresovan za posao remonta pruga u Srbiji i da ruski kredit od 800 miliona dolara koji je za to namenjen uspe.

S obzirom na veze koje je imao u Moskvi, veruje se da je on bio ključna osoba koja je obezbedila dolazak i boravak Marka Miloševića i Mirjane Marković u Rusiju nakon promena 5. oktobra i izručenja Slobodana Miloševića Haškom tribunalu.

Kao i njegov brat Slobodan, i Borislav je dugi niz godina patio od srčanih problema. 2002. godine je na suđenju u Hagu između ostalog izajvio da se "plaši da bi to suđenje moglo da ubije njegovog brata jer mu srce nije u dobrom stanju".

Borislav Milošević je pre mesec dana dao izjavu za "Njujork tajms" o tome kako u elitnom predgrađu Moskve žive Mira Marković i Marko Milošević. Povod za razgovor je bila spekulacija da bi tamo mogao da se doseli i sirijski predsednik Bašar al Asad.

U aprilu 2012. godine u Moskvi je promovisao knjigu "Nebođen" političku biografiju njegovog brata Slobodana Miloševića.

Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić uputio je telegram saučešća porodici Borislava Miloševića.

"Borislav Milošević je bio cenjeni i istaknuti diplomata i pripadaju mu velike zasluge za razvoj dobrih odnosa izmedju Srbije i Ruske Federacije", navodi se u telegramu saučešća koji je uputio premijer Ivica Dačića, saopštila je Vlada Srbije.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Preminuo brat Slobodana Miloševića

Izvor: Press, 29.Jan.2013

Borislav je u veoma kritičnom stanju pre nekoliko meseci prebačen iz Crne Gore u Beograd na Institut za kardiovaskularne bolesti "Dedinje". Lekari su mislili da neće preživeti jer je bio srčani bolesnik..  Rođen je 1934. godine u Nikšiću, odakle su se otac Svetozar i majka Stanislava preselili...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.