Preminuo bivši novinar RTS Đorđe Radošević

Izvor: B92, 10.Okt.2018, 17:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo bivši novinar RTS Đorđe Radošević

Beograd -- Nekadašnji član Uprave UNS i prvi urednik dopisništva RTS u Nišu Đorđe Radošević preminuo je u tom gradu u 82. godini, saopštio je danas UNS.

Radošević je rođen 1937. godine u Nišu a Pravni fakultet završio je u Beogradu.

Prve televizijske priloge objavio je u eksperimentalnom programu Televizije Beograd 1962. godine a autor je reportaža iz Norveške, Poljske, Čehoslovačke i Austrije.

Osim izveštavanja iz Niša i regiona, ali i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << iz drugih krajeva Srbije i Jugoslavije, snimao je i tematske priloge za Radio televiziju Beograd u kojoj je radio do penzije. Bronzanu povelju na "Interferu" dobio je 1998. godine za reportažu "Na putu kući", a 2001. godine pripala mu je srebrna medalja za reportažu "Gostuša".

Đorđe Radošević biće sahranjen u petak, 12. oktobra, u 13 časova na Novom groblju u Nišu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Preminuo novinar Đorđe Radošević

Izvor: RTS, 10.Okt.2018

Doajen televizijskog novinarstva i prvi urednik Dopisništva RTS-a u Nišu Đorđe Radošević preminuo je u 82. godini života. . Đorđe Radošević je svoje prve priloge i reportaže objavio, u eksperimentalnom programu...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.