Preminuo Jakov Grobarov

Izvor: RTS, 26.Jul.2013, 13:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo Jakov Grobarov

Pisac, pesnik, romansijer, "poslednji Mohikanac beogradske boemije" Jakov Grobarov preminuo je u Beogradu u 75. godini.

Književnik Jakov Grobarov koji je rođen u Mostaru kao Miladin Kovačević, preminuo je u Beogradu u 75. godini, rekao je Tanjugu pesnik Miljurko Vukadinović.

Velika i autentična urbana legenda Beograda na književnoj sceni se pojavio knjigom "Odgonetka sna" 1961. godine.

Romanima i pričama naročito osvojio je široku čitalačku >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << publiku i privukao veliku pažnju književne javnosti ali su ga mnoga književna priznanja i nagrade mimoišli.

Čitaoci će pamtiti njegove knjige "Prošlost je prošla (autoboemografija)", "Kafanski biseri", "Ko je rekao živeli" ali i brojne priče u "Politici" i književnoj periodici.

Datum sahrane biće naknadno određen.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Preminuo Jakov Grobarov

Izvor: SEEcult.org, 26.Jul.2013

Književnik Jakov Grobarov, čija su dela prevođena na više svetskih jezika, preminuo je 24. jula u Beogradu posle duge i teške bolesti, saopštilo je Srpsko književno društvo. Pravo ime Grobarova, rođenog u Mostaru 1938. godine, bilo je Miladin Kovačević.

Nastavak na SEEcult.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.