Preminuo Ivica Pivac

Izvor: B92, 31.Jul.2023, 22:57

Preminuo Ivica Pivac

Zagreb -- Ivica Pivac, predsednik Grupe Pivac, iznenada je preminuo danas u 71. godini, javljaju hrvatski mediji.

Prema saznanjima Jutarnjeg, Pivcu je pozlilo oko 17 sati te je nakon toga hitno prebačen u Splitsku bolnicu. Preminuo je u večernjim satima.

Braća Pivac, Ivica i Neven, u rodnom Vrgorcu su se bavili preradom i uvozom mesa.

Posao je krenuo uzlaznom putanjom početkom osamdesetih godina, kada su njihovu mesaru u Vrgorcu otkrili makarski ugostitelji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i hotelijeri, koji su dolazili u Vrgorac da kupuju meso.

Kompanijom Mesna industrija Braća Pivac ravnopravno su upravljala tri brata - Tonći, Ivica i Neven. Na čelu kompanije je bio diplomirani agronom Ivica Pivac, koji je imao i uspešnu karijeru komercijalnog direktora u Vrgoračkoj vinariji. Najstariji brat Tonći decenijama je sa ocem otkupljivao stoku po sajmovima. Na tim putovanjima društvo mu je često pravio najmlađi brat Neven. Tonći je preminuo 2019. godine.

Mesna industrija Braća Pivac grupacija je koja uz istoimenu kompaniju uključuje niz većih i manjih firmi. Od većih grupaciju još sačinjavaju PPK Karlovac i Vajda iz Čakovca.

Krajem 2019. finalizirali su preuzimanje Kraša kada su Mesna industrija Braća Pivac i Kraš-ESOP sklopili govor o prodaji i prenosu 276.441 redovne deonice, koje su predstavljale 18,4 odsto temeljnog kapitala Kraša. Danas su vlasnici 54,97 posto deonica Kraša.

Grupa Pivac inače je u vlasništvu Ivice i Nevena Pivca i njihovog nećaka Miljenka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Preminuo predsednik Grupe Pivac

Izvor: Danas, 01.Avg.2023, 00:49

Ivica Pivac (71), predsednik Grupe Pivac, iznenada je preminuo.  

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.